123

Fa'apipi'i Metotia O Pupuni Air

Auala fa'apipi'i o le 'ea pupuni pito i lalo ipu/papa tua:

E pei o le faʻapipiʻiina i luga o se puipui sima.E tusa ai ma le tulaga o pu i luga o le ipu faʻapipiʻi faʻapipiʻi, faʻapipiʻi tulaga tutusa o le 8 bolts o le 10 × 60, ma muaʻi faʻapipiʻi faʻamau i totonu o le sima.Ona fa'amau lea o le ipu fa'apipi'i i ai.Po'o le tu'i sa'o o pu i le puipui sima ma fa'apipi'i i sikulima fa'alautele.

A maeʻa ona faʻapipiʻi lelei le sima, faʻapipiʻi nati fufulu o le ipu faʻapipiʻi i luga o faʻamau.8 fa'amau i se puipui sima po'o se fa'avaa faitoto'a.

O le faʻamauina o le tino e tatau ona tuʻuina i totonu o le pu faʻapipiʻi i luga o le faʻapipiʻi ipu.

1. Tatala fa'amau fa'apipi'i pito i tua o le pupuni ea, ma ave i fafo le ipu fa'apipi'i;

Auala Fa'apipi'i O Pupuni Ea (1)
Auala Fa'apipi'i O Pupuni Ea (2)

2. Fa'amau le fa'apipi'i ipu i luga o le tulaga fa'apipi'i;

3. Fa'atautau le pupuni o le ea i luga i lalo i luga o le laupapa tautau fa'amaufa'atasi ma le fa'aoga ea fa'asaga i lalo;

Auala Fa'apipi'i O Pupuni Ea (3)
Auala Fa'apipi'i O Pupuni Ea (4)

4. Fa'aoga fa'amau ua aveese e fa'aogatasi ma toe fa'amau.

O nai fautuaga faigofie nei e manatua pe a fa'apipi'i lau pupuni ea.

Fa'amau le pupuni o le ea ½ i le 2 inisi i luga a'e o le faitoto'a (pe a mafai).O le latalata atu o le pupuni o le ea i le faitotoa, o le sili atu ona aoga.

Faapipii faatasi pupuni.Afai o lo'o e fa'apipi'iina ni pupuni ea se tele i luga o le faitoto'a e tasi, ia mautinoa e latalata le tasi i le isi pe a mafai.O le fatuina o se tafe tutusa o le ea o le a taʻitaʻia ai le faʻatinoga umi umi ma le faʻasaoina o le malosi.

Fai lemu.E leai se faanatinati pe a oʻo mai i le faʻapipiʻiina o se pupuni ea.O se pupuni ea le fa'apipi'iina o le a tupu ai fa'afitauli mo oe ma au tagata fa'atau.

Ia sa'o le fua.Afai e te matauina o loʻo i ai se avanoa i luga o le vaega o loʻo e tuʻuina ai lau pupuni o le ea, toe fua ma ia mautinoa o loʻo ufiufi atoa le avanoa.O lau pupuni ea o le a le atoatoa lelei pe afai e le lautele le pupuni nai lo le faitotoa.E mafai ona fa'aputu pupuni ea e fetaui ma so'o se faitoto'a.

Aua le faapipiiina le pupuni i totonu o le pusaaisa.O le fa'apipi'iina o se pupuni ea i totonu o le pusaaisa atonu e foliga mai o se fa'amatalaga la'ititi, ae o le a taofia ai le fa'aogaina o le pupuni a'o fa'aisa le afi ma fa'amalo a'o le'i mafai ona fa'aoga lelei.


Taimi meli: Sep-14-2022